Swanson Zinc Orotate 10 mg / 60 Vcaps

22.49 лв.

✔ Изгодна цена
✔ Бърза доставка
✔ Гарантирано качество
✔ Онлайн магазин

Поръчай на тел. 0878 644 810

Цинкът се счита за основно хранително вещество, което означава, че тялото Ви не може да го произвежда или съхранява. Поради тази причина трябва ежедневно да получавате достатъчно количество от него. Всъщност Цинкът е вторият най-разпространен минерал в организма, след желязото, и присъства във всяка клетка. Той е важен микроелемент, необходим за здравето на имунната система, както и за множество процеси в човешкото тяло, сред които синтеза на протеини, синтеза на ДНК и др. Нещо повече – растежът и развитието на тялото разчитат също в голяма степен на Цинка поради неговата роля в деленето на клетките. Цинкът също така е необходим за дейността на над 300 ензими, които подпомагат метаболизма, храносмилането, нервната функция и много други процеси. Неговата липса може значително да увеличи риска от бактериални и вирусни инфекции. Този продукт използва цинков оротат. Това е хелатирана форма, при която Цинкът се свързва с хелатиращ агент – оротова киселина, за да се увеличи степента на усвояване на активното вещество от организма.Фактът, че оротовата киселина е вещество, което естествено се произвежда в тялото, го прави изключително средство за транспортирането на минералите.

Защо е необходимо да приемам този продукт?

Цинкът е минерал, който се използва от тялото за борба с инфекциите, както и за производството на нови клетки. Той е важен и за зарастването на кожата след нараняване, както и за цялостния растеж на организма. Ако тялото Ви не получава достатъчно Цинк, то няма да може да произвежда здрави, нови клетки, което от своя страна води до появата на симптоми като необяснима загуба на тегло, трудно заздравяващи рани, намалено обоняние и вкус, липса на апетит и повишен риск от инфекции. Допълнителният прием на Цинк е важен за бременните жени, тъй като подпомага правилното ембрионално развитие. Освен това двойките, които се опитват да създадат поколение, също трябва да включат Цинка към своята диета, тъй като неговият недостиг може да намали способностите за възпроизводство. Известно е, че вегетарианците страдат от по-голям риск от недостиг на Цинк, тъй като този минерал се набавя основно чрез месото. Ето защо за хората, които не консумират месо, също е препоръчително да приемат Цинк под формата на хранителна добавка.

Как действа продуктът и какви са ползите от приема му?

Продуктът доставя на организма Цинк под формата на цинков оротат. Това е съединение, при което Цинкът се свързва с оротовата киселина. Получава се хелатирана форма на Цинка, която гарантира неговото по-добро усвояване и по-високата му концентрация в кръвта. Според изследване, публикувано в Европейското списание за имунология, човешкото тяло се нуждае от Цинк, за да активира Т-лимфоцитите (Т-клетките). Т-клетките помагат на тялото по два начина: контролират и регулират имунния отговор и атакуват заразени или злокачествени клетки. Дефицитът на Цинк може сериозно да влоши работата на имунната система, а неговият прием може да съкрати тежестта на симптомите при настинка с до 40%. Цинкът е добре известен също така с ролята си в контрола на кръвната захар. Смята се, че Цинкът може да помогне за поддържане на нивата на кръвната захар в норма и да подобри чувствителността на тялото Ви към инсулина. Изследвания, проведени в Университета в Торонто и публикувани в списание „Neuron”, предполагат, че Цинкът има решаваща роля за регулиране на начина, по който невроните комуникират един с друг. По този начин Цинкът влияе върху нашата способност да учим и да запомняме, като подобрява умствените ни възможности. Освен това се смята, че Цинкът подкрепя работата на сърцето, подобрява здравето на очите, като намалява риска от макулна дегенерация, и увеличава плодовитостта при мъжете.

Прочетете повече за ползите от приема на Цинк в нашия блог.

Кога е подходящо да приемаме този продукт?

Този продукт може да се приема за стимулиране на имунната защита, за предпазване от вирусни инфекции, а също така за предотвратяване и предпазване от някои от следните симптоми:

• Небалансирани нива на кръвната захар
• Трудност при запаметяване
• Невъзможност за концентрация
• Макулна дегенерация
• Настинка
• Трудно заздравяващи рани
• Високи нива на триглициридите и холестерола

Приемът на този продукт води до следните ползи:

• Стимулира защитните сили на организма
• Укрепва имунната система
• Намалява риска от вирусни инфекции
• Намалява риска от възпалителни заболявания
• Съкращава времето за възстановяване при настинка
• Защитава здравето на очите
• Намалява риска от макулна дегенерация
• Подкрепя здравето на сърцето
• Стимулира паметта и концентрацията
• Подпомага заздравяването на кожата при наранявания
• Увеличава плодовитостта при мъжете

Състав на продукта:

Всяка капсула съдържа 10мг Цинк(от цинков оротат)

Качество

Суонсън притежава най-високия Рейтинг „А“ за безопасност от Националната асоциация за храни и хранителни продукти в САЩ. Всички продукти на Суонсън имат GMPs сертификати за добри производствени практики. Те гарантират, че производителят използва висококачествени съставки с гарантиран произход и контрол, сигурни опаковки, чисти съоражения и спазва безопасните процедури на производство.

Как да използвате този продукт?

Опаковката съдържа 60 веге капсули
Приемайте по 1 капсула 1 или 2 пътина ден с храна и вода. Приемът на Цинк на празен стомах може да причини стомашно разстройство при някои хора

Допълнителни предписания

Да се приема като хранителна добавка
Да не се използва като заместител на разнообразно хранене
Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст
Консултирайте се с вашия лекар преди употреба, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства, които се отпускат по лекарско предписание, или ако страдате от заболяване

Други съставки: Екстракт от оризови трици, Хипромелоза (веге капсула)

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза:2капсули

Доставката е безплатна до адрес (в делничен ден) или офис на Спиди/Еконт при всяка поръчка над 49.99 лв.
Доставка до офис на Спиди: 4.00 лв. при поръчки под 49.99 лв.
Доставка до офис на Еконт: 5.00 лв.

Да не се превишава препоръчителният дневен прием! Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца! Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба! Продуктите на тази страница не са предназначени да лекуват, диагностицират и/или предпазват от болести!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).